Jenta som gikk mot strømmen 

Det har jeg ikke gjort før,

så det tro jeg helt sikkert

jeg greier ;)

Pippi

Med

i sentrum

En drøm blir virkelighet

Velværegården Berg Mellom på Revetal er resultatet av min drøm. En drøm jeg fikk satt opp som en fremtidsprojeksjon på psykodramautdanningen i 2008. Jeg satt opp en «scene» på hvordan jeg ønsket at livet mitt skulle se ut 5 år frem i tid. Det var en gård, i vakre omgivelser, med kurs og arrangement i sidebygningen, et sted hvor jeg følte meg fri, kunne være min egen sjef, hvor jeg kunne senke skuldrene og puste fritt. Bildet og følelsene ved å være i det, satte seg fast i kroppen min. Jeg ble ivrig på finn.no og gikk på mange visninger i Drammen og Asker hvor jeg hadde mine røtter. Men, stedene var dyre og i dårlig stand, samtidig som jeg synes det var skummelt å skulle satse alene.


Så en høstdag i 2013 (5 år etter min fremtidsprojeksjon!) fikk jeg se et småbruk annonsert i Revetal. Et sted jeg aldri før hadde vært. Det så nydelig ut, uten konsesjon og odel, nyrestaurert og til en pris som var riktig for meg, og det slo kraftig til dypt inn i magefølelsen. Minuset var at jeg var på ferie i Hellas da det var visning og jeg var redd det skulle gå fra meg. Jeg kontaktet min kusine som bor i nærheten og sjekket alt jeg kunne på nettet. Jeg sendte mine foreldre på visning, men de så probemene og synes det ville være mye smartere om jeg kjøpte meg en leilighet.


Men, magefølelsen vedvarte og vågal som jeg er kjøpte jeg stedet usett. Jeg har aldri angret og følte meg hjemme fra første stund. Nå har jeg bodd her siden oktober 2013, jeg er i gang med mine psykodramagrupper og en-til-en terpi/coaching, og koser meg stort. Men, jeg savner felleskap, noen å drømme og oppfylle flere drømmer med. Kan det være deg?


⦁ Har du lyst til å bli med å dyrke økologiske grønnsaker?
⦁ Har du lyst til å skape et senter for svake grupper så vel som for de litt sterkere?

⦁ Har du en aktivitet du ønsker å tilby, f.eks. yoga, meditasjon, dans, baking, tromming, maling, treskjæring, musikk?
⦁ Liker du å lage mat, bake, servere?
⦁ Liker du å skape, bygge og være kreativ?

Jeg har stort hovedhus med storstue til kurs og servering, og 5 soverom. Jeg har sidebygninger med uante muligheter, så som hønsehuset som kan omgjøres til kurs- og selskapslokaler, klubblokaler, cafè. Vi kan mure bakerovn til baking av gode boller og den beste pizza m.m. Et stabbur som kan bli til den flotteste gildestue. Oppsetting av vinterhave/drivhus hvor vi kan dyrke og oppholde oss. Hva med høner, katt og hund? Badestamp og badstue, hvor vi kan ha laugardager. Jeg har jorder, skog, tur- og skiløyper rett utenfor døren, og det er 3 km gjennom skogen til sentrum. Uante muligheter.


Jeg ser for meg en gjeng med kreative, rause, varme mennesker som setter samarbeid og felleskap høyt. Mennesker som ikke er redd for å brette opp armene og skape noe som kan være berikende både for seg selv og andre. Jeg er opptatt av grønne- og mellommenneskelige verdier, det må du også være.
Hvordan dette skal fungere i praktisk har jeg ikke klart for meg, men det er jeg sikker på at vi finner ut av når vi møtes og får ulike modeller på bordet. Jeg har ikke ambisjoner om å bli rik på penger, andre verdier er viktigere for meg, det må også gjelde for deg.


Det kan finnes bomuligheter her, men det må vi finne ut av etterhvert. Overnatting ved dugnader, arrangement etc. er selvfølgelig et tilbud. Ellers ser jeg for meg at medlemmene kan bruke stedet i helger etc. når jeg f.eks. reiser på hytta.


Jeg er opptatt av at dette blir et godt samarbeid, derfor vektlegger jeg kjemien. Utover det, er alle aldre og begge kjønn velkommen til å ta kontakt!


Skriv en mail med litt info om deg til post@velvaeret.no


Jeg håper du har lyst til å skape gode verdier sammen med meg på

Velværegården Berg Mellom :) 


Så lenge du kan drømme nye drømmer, er du ung!

Åsta Hold


Forfatteren er fra Solør, området noen av mine forfedre kommer fra. Bestemor og bestefar hadde småbruk i Våler. 

Så jeg kan vel si at jeg har småbrukerblod i årene. Og kanskje har jeg med meg drømmene fra Våler også, og derfor holder jeg meg så ung :) 

Vil du også være med å holde deg ung?